Clynelish 14 YO - overraskende god lukt

Clynelish 14 YO, 14 år, 46 %

Clynelish 14 YOFortsatt er jeg i baren med et beskjedent whiskyutvalg (se Singleton-anmeldelsen), men likevel fantes det enda en whisky jeg ikke hadde smakt; Clynelish 14 YO. Fra før hadde jeg kun smakt én Clynelish, og den var sånn helt grei.

Jeg var alene om å drikke whisky denne kvelden, men var sammen med en "ikke-veldig-whiskykjenner", ifølge henne selv. Hun bidro med innspill til lukteopplevelsen.

Lukt (22/25): Her skjedde det mye. Først luktet det tre, salt, fersken/aprikos, og etter hvert kom det frem nellik og appelsin. Nesten litt julefølelse, ifølge bartenderen. En god assosiasjon. Og som en spontan kommentar fra denne "ikke-veldig-whiskykjenneren", kom uttalelsen: Whiskyen luktet overraskende godt!

Smak (21/25): Smaken ble en interessant blanding av salt, pære, fudge og lakris. Lakrissmaken kom frem etter hvert.

Avslutning (21/25): Avslutningen var først litt skuffende med mest salt smak og ganske kort. Men etter en stund i glasset, utviklet den seg i positiv retning. Da kom lakrisen fra smaken frem, og julefølelsen fra lukten.

Totalinntrykk (21/25): Alt i alt en god whisky. Og jeg støtter "ikke-veldig-whiskykjenneren" i at det var en overraskende god lukt!

Score (85/100)

Whiskyen kan anbefales, men det finnes bedre, synes jeg.

- Tone

Lagavulin 2012 12 YO - overraskende søt

Aberlour 18 YO - skotsk skogsholt