Aberlour 18 YO - skotsk skogsholt

Aberlour 18 YO, 18 år, 43 %

Aberlour 18 YOHurra! En skotsk single malt! Det er nå nesten en måned siden jeg sist anmeldte en skotsk single malt whisky. Det har riktignok vært et par anmeldelser av min bedre halvdel og av Kjell Ove, men ikke fra meg altså.

Jeg slår nå til med en single malt fra en av klassikerne, Aberlour. Utrolig nok er dette den første Aberlour jeg anmelder her på bloggen. Uff, jeg må skjerpe meg.

Jeg har prøvd meg på en Aberlour 18 YO. Denne kan dessverre ikke kjøpes i Norge, men koster rundt GBP 68 online fra UK.

Lukt (21/25): Litt støvete, ganske fruktig. Vaniljeiskrem, karamellsaus, fruktdessert. Litt småkjedelig og litt for ordentlig.

Smak (20/25): Veldig mye eik. Dette er som å ha kjeften full av trespon dynket i bourbon, riktignok bourbon av god kvalitet. Honning, lønnesirup og vanilje.

Avslutning (19/25): Tørr, tørr, og ganske tørr! Et helt skogsholt av knusktørr eik!

Totalinntrykk (20/25): En OK single malt, men eikepreget tok aldeles overhånd for meg på denne. Litt synd egentlig. Jeg har som regel ganske god sans for Aberlour, spesielt A'bunadh. Jeg får komme tilbake til dem ved en senere anledning.

Score (80/100)

Sláinte! - Thomas

Clynelish 14 YO - overraskende god lukt

Jameson Rarest Vintage Reserve 2009