Lagavulin 2012 12 YO - overraskende søt

Lagavulin 2012 12 YO, 12 år, 56,1 %

Lagavulin 2012 12 YODette er den siste anmeldelsen fra baren med det beskjedne utvalget av whiskyer. Det var altså en tredje whisky som jeg ikke hadde smakt fra før, og det var Lagavulin 2012 12 YO.

Takk til mainnen min (ingen skrivefeil - det er riktig stavemåte på trøndersk) som gjorde meg oppmerksom på at jeg ikke smakt 2012-utgaven av Lagavulin 12 YO fra før, bare 2006.

Lukt (23/25): Nydelig duft. Her er det som forventes av en peated Islay-whisky; røyk, salt, sjø og noe søtt. Jeg er litt usikker egentlig på om det søte kan forventes, men de tre første er sikkerstikk.

Smak (23/25): Herlig! Umiddelbart slår røyken til på smaken, tett etterfulgt av sjokolade (!) og salt. Dette var en rund og smooth whisky.

Avslutning (23/25): Jeg greide ikke å sette så mange ord på ettersmaken, men selvsagt var røyken fortsatt med, sammen med saltet. Likevel ble det en veldig god avslutning på smaksopplevelsen.

Totalinntrykk (23/25): En fantastisk whisky! Jeg syntes faktisk at denne var vel så god som Lagavulin 16 YO. Den var overraskende søt i smaken. Jeg kan ikke huske det fra tidligere whiskyer jeg har smakt fra Lagavulin (men så husker jeg ikke så godt heller - det er derfor jeg skriver notater).

Score (92/100)

Konklusjonen blir selvsagt at denne anbefales!

- Tone

Blairfindy 1988 Blackadder Raw Cask

Blairfindy 1988 Blackadder Raw Cask

Clynelish 14 YO - overraskende god lukt