Caol Ila 1979 Cask 3422

Caol Ila 1979 Cask 3422, 28 år, 51,7 %

Caol Ila 1979 Cask 3422Denne gangen har vi prøvd en Caol Ila 1979 Cask 3422 fra IB (Independent Bottler) Malt Trust. Det er ikke mye info å finne om Malt Trust på nett, og andre whiskybloggere har lett forgjeves tidligere. Det jeg har funnet ut er at Florida-baserte Joel Gosler står bak. Han er også involvert i firmaet Kindred Spirits, men de nevner ikke Malt Trust på sine nettsider. Det nyttigste informasjonen fant jeg her.

Men altså tilbake til selve whiskyen. Dette er en Islay-whisky fra 70-tallet, og dem har jeg ikke hatt gleden av å smake så mange av. Jeg var derfor en smule spent når jeg åpnet flasken.

Lukt (23/25): Rikt og fyldig er det første som slår meg. Mye røyk, av det behagelig slaget. En god del jod /medisinskap, salt og en del lær. Det er en frisk sødme her også, uten at jeg her fått satt ord på den. Det lukter godt!

Smak (22/25): Nesten litt overveldende, spesielt fraværet av sødme gir meg en liten støkk. Men du verden hvor mye fin røyk, aske, sot, pepper og salt man finner. Skulle dog ønsket mer mer intiell sødme.

Avslutning (23/25): Heisann, her kommer den etterlyste sødmen. Velkommen skal du være! Fruktig sukkerlake, fudge og mørk sjokolade slår her følge med stadig tørrere røyk og aske. Den varmer fint og varer lenge.

Totalinntrykk (23/25): En utmerket Caol Ila som vi skal kose oss med på mørke vinterkvelder.

Score (91/100)

Sláinte! - Thomas

Mortlach 1991 21 YO Signatory Vintage

Highland Park 1981 Scott's Selection