Highland Park 1981 Scott's Selection

Highland Park 1981 Scott's Selection, 25 år, 50,6 %

Highland Park 1981 Scott's SelectionScott's Selection er en serie med whisky-utgivelser fra Robert Scott & Co / Speyside Distillers Co. Jeg var så heldig å komme over en flaske med Highland Park 1981 Scott's Selection i USA for noen uker siden.

Nå har jeg, og min betydelig bedre halvdel, fått smakt på whiskyen, og her kommer dommen:

Lukt (22/25): Honning, pepper, røde bær (rips og solbær), mynte, støv og forsiktig røyk. Min kone insisterer dessuten på at det i starten er en lite stikk av negllakkfjerner, men jeg kan ikke si det var noe som sjenerte meg. Jeg hadde dog forventet en noe mer kompleks og velutviklet nese på en slik gammel HP.

Smak (23/25): Her er vi mer på bølgelengde. Herlig honning, kaffe, og mørk sjokolade. Den er ganske creamy og har en utsøkt munnfølelse.

Avslutning (23/25): Fremdeles en del kaffe, mørk sjokolade og noe honning. I tillegg finner jeg fudge, salt og noe som minner om solbærlikør. Den får noe mer eikepreg og blir noe tørrere mot slutten.

Totalinntrykk (23/25): En herlig, godt voksen HP! Virkelig glad jeg plukket med meg denne på min ferd.

Score (91/100)

Sláinte! - Thomas

Caol Ila 1979 Cask 3422

Port Askaig 12 YO - Islay-whisky under dekknavn