Bruichladdich Port Charlotte An Turas Mor

Bruichladdich Port Charlotte An Turas Mor, NAS, 46%

Bruichladdich Port Charlotte An Turas MorSist, men absolutt ikke minst (selv om flasken riktignok var den minste) kommer denne anmeldelsen fra vårt første møte. Tone satte frem en søt flaske, som hun for anledningen hadde handlet på Vinmonopolet. Baktanken var nok at den skulle falle i smak hos alle damene – og det er det ingen tvil om at den gjorde.

Selv om den forrige anmeldelsen har en høyere score enn denne, var dette kveldens vinner for alle sammen. Grunnen til at scoren er lavere enn den Tamdhuen fikk, er nok at jeg er litt strengere enn Tone. Jeg trenger litt mer tid på å bli kjent med/finpusse bruken av poengskalaen!

Nose (21/25): Jeg er svak for whisky med duft av røyk, og det var ingen tvil om denne luktet av røyk. I tillegg kjente vi en god duft av sjø og salt iblandet vanilje. Hvis det skulle være noe tvil om dette falt i smak, så får jeg nevne at på skjemaet har jeg skrevet “godt” med store bokstaver og satt en ring rundt! Hva mer kan en dame ønske seg?

Taste (21/25): Smaken skuffet heller ikke. Den var selvfølgelig litt salt, men vi kjente også noe fruktig. Vi landet på at det måtte være aprikos. Etter litt frem og tilbake konkluderte vi også med at vi smakte anis. Kombinasjonen var slett ikke dum!

Finish (22/25): Ettersmaken var en suksess! Den var varm, og kom i bølger etterpå. Jeg har ikke notert meg så mye mer enn det, jeg var nok for opptatt med å nyte whiskyen!

Balance (22/25): Totalinntrykket av denne whiskyen kan oppsummeres med at den er røff i kantene, men myk og god inni.

Score 86/100

Jeg gleder meg til neste møte i klubben, og ikke minst et besøk på Tunsberg Whiskyfestival nå til helgen!

- Marte

Glen Ord 25 YO Limited Edition bottled 2004

Glen Ord 25 YO Limited Edition bottled 2004

Port Charlotte Scottish Barley - Heavily Peated