Glen Ord 25 YO Limited Edition bottled 2004

Glen Ord 25 YO Limited Edition bottled 2004

Glen Ord 25 YO Limited Edition bottled 2004, 25 år, 58,3 %

Glen Ord 25 YO Limited Edition bottled 2004Jeg skulle møte en whiskyvenn på The Whisky Bar i Oslo. Jeg ba bartenderen anbefale whisky til meg, og totalt skulle jeg ende opp med å smake tre nydelige - og veldig ulike - whiskyer denne kvelden.

Det hele startet med Glen Ord 25 YO. Jeg har aldri smakt Glen Ord tidligere, og det er alltid ekstra gøy å smake noe helt nytt der jeg ikke har noen forventning om hva som venter meg.

Lukt (21/25): Starten ga ikke umiddelbart noen wow-følelse. Det luktet tre, eukalyptus og litt skarpt. For øvrig lite som skjedde. Nå skal det sies at den ikke fikk stå lenge i glasset før jeg "var i gang".

Smak (23/25): Mmm...dette var nydelig! Smaken var smooth, fyldig og varm. Masse mørk sjokolade, men ikke av den mørkeste typen. I tillegg noe frukt og krydder som jeg ikke greide å definere.

Avslutning (23/25): Ettersmaken fortsatte primært med mørk sjokolade, og den varte lenge.

Totalinntrykk (23/25): Oppsummert ble dette en nydelig whisky! Det startet riktignok ikke helt oppløftende med lukten, men kanskje ville jeg vurdert det annerledes hvis den hadde fått litt mer tid i glasset.

Score (90/100)

Konklusjonen blir selvsagt at denne whiskyen anbefales!

- Tone

Longmorn 1992 20 YO - høsten er her

Bruichladdich Port Charlotte An Turas Mor