Port Charlotte Scottish Barley - Heavily Peated

Port Charlotte Scottish Barley - Heavily Peated, NAS, 50 %

Port Charlotte Scottish BarleyI dag har jeg gleden av å presentere en ny Port Charlotte fra Bruichladdich. Den heter Port Charlotte Scottish Barley - Heavily Peated. dette er arvtageren til An Turas Mor og The Peat Project.

Bruichladdich kjører nå tungt på det at de i en del produkter kun bruker skotsk bygg. Det gjelder dette produktet (Port Charlotte Scottish barley), samt Bruichladdich Scottish Barley (unpeated) og Octomore 06.1 Scottish Barley (über-peated).

All Port Charlotte har et peat-nivå på 40 ppm fenoler. Her snakker vi relativt mye røyk, men samtidig er nydestillatet til Bruichladdich ganske fruktig. Det gir ofte en god kombinasjon.

Lukt (23/25): Tung, definert, nydelig og fyldig røyk. Den er mellomsøt, og ganske fruktig (mest sitrus). For øvrig salt, vanilje, torv og litt jod. En nese å bli betatt av.

Smak (23/25): Tydelig røykpreg, for øvrig mye det samme som lukten. Her er det helt klart en tykk rød tråd gjennom hele produktet, dette er velstøpt og velbalansert. Fruktigheten går mer over mot pære.

Avslutning (22/25): Stadig noe søtere etter hvert. Mer vanilje, toffee og sukker. Røyk og pære sitter i hele veien.

Totalinntrykk (23/25): En skikkelig höjdare! Denne skal definitivt inn i samlingen så snart jeg finner den i salg!

Score (91/100)

Sláinte! - Thomas

Bruichladdich Port Charlotte An Turas Mor

Tamdhu 1994 Chieftain's Choice 16 YO