Balcones Brimstone Texas Scrub Oak Smoked Corn Whisky

Balcones Brimstone Texas Scrub Oak Smoked Corn Whisky

balcones_brimstone-300x300.jpg

Balcones Brimstone, NAS, 53 %

Balcones BrimstoneJeg skal vel ikke nekte for at jeg er litt svak før røykfylte whiskyer, selv om det selvsagt finnes svært mye meget fin whisky uten det minste snev av røyk. Artig derfor å få prøve en røykfylt røver fra Texas. Whisky fra Balcones har jeg med glede anmeldt flere ganger tidligere.

Vinmonopolet selger Balcones Brimstone for NOK 810 (varenummer 150401), og på Systembolaget får du den for SEK 899 (varenummer 10051).

Denne gangen har jeg prøvd deres røykfylte Balcones Brimstone. Røykpreget har de fått frem ved å brenne Texas Scrub Oak, i stedet for skottenes torv. Spennende nok det. Så skrider vi til oppgaven...

Lukt (22/25): Veldig rund, fyldig og søtlig. Noe karamell og eikepreg, og mild frukt. Det er definitivt røyk her, men den har en slags bærsødme. Nyplukkede bær med melis på. Behagelig. Etter hvert føler man nesten bølger med fin, søtlig røyk kjærtegne nesen.

Smak (21/25): Fyldig og røykfylt. Mild frukt her, som på nesen, og noe karamell. Litt enkel, men sjarmerende.

Avslutning (21/25): Brent toast med marmelade og søt honning. Den varmer lenge, men smaken forsvinner litt for fort. Det ligger og ulmer noen glør med søtlig røyk og karamell, men det skulle gjerne vært litt mer enn glør.

Totalinntrykk (22/25): Balcones fortsetter å levere. Det er konsistent høy kvalitet på det de produserer. Godt at dette er tilgjengelig Norge, da dette er whisky som beriker og utvider horisonten. Rid inn i solnedgangen med en flaske Balcones...

Score (86/100)

Bilde fra Master of Malt.

Takk til Daniel for denne!

Sláinte! - Thomas

Leviathan II American Peated Single Malt

Leviathan II American Peated Single Malt

Caperdonich 1977 35 YO Cadenhead Small Batch

Caperdonich 1977 35 YO Cadenhead Small Batch