Aberlour A'bunadh Batch #12

Aberlour A'bunadh Batch #12

Aberlour A'bunadh Batch #12, NAS, 60 %

Aberlour A'bunadh Batch #12

Aberlour A'bunadh Batch #12

Ikke ofte jeg anmelder whisky fra Aberlour, hvilket er litt rart, for dette pleide å være ett av mine favorittdestillerier. Aberlour har en serie med fatstyrke-whisky som etter hvert har fått skikkelig kultstatus. Serien heter Aberlour A'bunadh. Hvert år, siden 1997, har det kommet ut mellom en og fem nye batcher. Det er ofte store variasjoner i lukt og smak fra batch til batch, og enkelte batcher lovprises helt i skyene.

Aberlour A'bunadh består alltid av en blanding med tønner som har whisky i alderen 5 til 25 år. Det er kun ex-oloroso sherry butts som benyttes.

Denne whiskyen holder ofte en alkoholprosent over 60, og det er derfor ikke vanlig å finne denne på polet. På nett får du kjøpt dem for rundt GBP 40 når de slippes.

Nylig ble batch #46 utgitt av Aberlour. Jeg har spart på en flaske med Aberlour A'bunadh Batch #12 fra 2004. Så nå er det vel på tide å bedømme denne gamle flasken?

Lukt (23/25): Bløt og sherrypreget. Moden frukt med fløte på! Kanel, julekrydder (litt gløggaktig), smør, sukker, appelsinskall.

Smak (22/25): Fantastisk bløt og fin. Mye kanel, sherry, julekrydder, ovnsbakte epler fylt med dadler.

Avslutning (22/25): Ganske tørr. Mørk sjokolade, kakao, sherry, likøraktig.

Totalinntrykk (23/25): En nydelig whisky. På tide å prøve en nyere batch, kanskje...

Score (90/100)

Aberlour A'bunadh Batch#12 - bilde 2

Aberlour A'bunadh Batch#12 - bilde 2

Sláinte! - Thomas

Balvenie Golden Cask 14 YO - piratwhisky?

Bowmore Cask Strength