Bowmore Cask Strength

Bowmore Cask Strength, NAS, 56 %

Bowmore Cask StrengthTa godt i mot Bowmore Cask Strength, utgaven som dukket opp med nytt design i 2007. Denne ble primært solgt i taxfree-markedet, men den er nå er ute av standardsortimentet til Bowmore. Jeg har dog en flaske stående fremdeles.

Jeg har ikke anmeldt den tidligere, og da kaller plikten. Altså til glass og notatbok!

Lukt (21/25): Forsiktig røyk, noe sjøsalt, lavendel, blomstervann, eik, og litt for mye svovel for min smak (nesen min har nemlig smak, selv om det kanskje høres underlig ut). Det er litt parfyme her, og det er nok en side ved Bowmore som jeg ikke er veldig begeistret for. Bak alt dette er det selvsagt noe karamell og annen sødme.

Smak (21/25): Sukkersøt, salt, pepper, røykfylt, eik og maltblokker.

Avslutning (21/25): Litt underlig ettersmak av salt sand og aske. Karamell, maltblokker og litt parfyme finner jeg også her, på tampen.

Totalinntrykk (20/25): Må nok si meg svakt skuffet over denne. Hadde håpet på noe litt mer fyldig og kraftfullt.

Score (83/100)

Sláinte! - Thomas

Aberlour A'bunadh Batch #12

Aberlour A'bunadh Batch #12

Johnnie Walker Blue Label

Johnnie Walker Blue Label