Balvenie Golden Cask 14 YO - piratwhisky?

Balvenie Golden Cask 14 YO, 14 år, 47,5 %

Balvenie Golden Cask 14 YOJeg har rotet litt i egen samling, og funnet en del flasker som jeg faktisk ikke har anmeldt her på bloggen. Det må jo rettes opp, så jeg gyver løs på smått og godt i skapet. Første whisky ut av skapet, so to speak, er en Balvenie Golden Cask 14 YO. Dette er en 'normal' Balvenie som har fått en avslutning (x antall måneder) på tønner som tidligere har inneholdt rom fra Karibien.

Dette er en utgivelse fra 2009, og var en engangsforeteelse. Jeg ser at de også har utgitt en Balvenie Caribbean Cask og en Balivenie Cuban Selection, også disse med en finish på romfat. Det er fremdeles mulig å kjøpe denne whiskyen online for rundt GBP 70.

Balvenie er et Speyside-destilleri, og ble etablert i 1892. De har en årlig produksjonskapasitet på 6,4 millioner liter alkohol.

Lukt (18/25): Tydelig alkoholpreg. Malt, honning, fruktig new make. Vanskelig å få helt fatt i fruktigheten her, da den er litt pregløs.

Smak (19/25): Litt skarp og kantete. Honning, brent karamell. Litt tynn munnfølelse.

Avslutning (19/25): Honning, brent karamell, mørk sjokolade. Blir mer og mer tørr mot slutten. Relativt kort.

Totalinntrykk (19/25): Jeg forsøkte med vann også på denne, i håp om å finne noen skjulte fortrinn, men det hjalp ikke. Dette er for meg en middelmådig whisky.

Score (75/100)

Sláinte! - Thomas

SMWS 28.22 Tongue-tingling wasabi wipe-out

Aberlour A'bunadh Batch #12

Aberlour A'bunadh Batch #12