Whisky-Meet 2014 - torsdagen

Whisky-Meet 2014 - torsdagen

grand_terminus_bar1-1.jpg

Endelig er vi her igjen

Whisky-Meet 2014 begynte så smått på onsdag 29. januar. Undertegnede og frue ankom torsdag morgen. Vi bor på Hotel Grand Terminus, som ifjor. Veldig praktisk siden det er her festivalen arrangeres. Det er dessuten et sjarmerende hotell, med utmerket betjening og en restaurant med meget god mat. Det skulle med andre ord ikke være nødvendig å forlate bygningen på noen dager.

Vi var på Whisky-Meet 2013 og syntes det var en særdeles fin opplevelse. Derfor har vi med glede sett frem til denne helgen.

Dalmore Constellation

Dagen begynte en Dalmore-smaking som vi ble invitert til. Frode Harring, festivalsjefen på Whisky-Meet, er meget hyggelig og imøtekommende. Vi føler oss veldig velkommen her i Bergen!

På smakingen stilte Dalmore med David Robertson - en av arkitektene bak The Constellation Collection - sammen med Regina Kreek, og Kristoffer Hefte. Regina er regionansvarlig for Whyte & Mackay i Norden og Iberia, og Kristoffer er Brand Manager Sales i Interbrands, som representerer Whyte & Mackay i Norge.

Whisky-Meet 2014 - bilde 1

De hadde med seg følgende whiskyer:

  • Dalmore New Make
  • Damore 18 YO
  • Dalmore King Alexander III
  • Dalmore Constellation Collection Vintage 1990 Cask 18
  • Dalmore Constellation Collection Vintage 1980 Cask 2140
  • Dalmore Constellation Collection Vintage 1973 Cask 10
  • Dalmore Constellation Collection Vintage 1969 Cask 14

Dette var en meget hyggelig og uformell smaking. Vi var totalt seks deltagere som virkelig fikk en fin reise gjennom de siste årtiene med Dalmore. Det kommer en egen fyldig anmeldelse av denne seansen om noen dager.

Den nye baren

Etter den fine starten på dagen fikk vi slappet av litt, og sett noe av Bergen by. Her er det forresten befriende lite snø! Klokken 16 åpnet baren, og vi fikk se den i all sin nyoppussede prakt. Det har virkelig blitt et fint skue. Baren er flyttet til motsatt vegg av der den stod tidligere, og den er økt betydelig i størrelse. I midten er det et imponerende stort whiskyskap, som nærmest fortoner seg som et whiskymonument.

Whisky-Meet 2014 - bilde 2

Rene tilfeldigheter ville selvsagt ha det til at whiskyene vi bestilte, befant seg på øverste hylle. Dermed måtte det klatres i stige for å hente ned de edle dråper. Alt gikk bra, og whiskyen var god. Vi smakte på Amrut Greedy Angels, Convalmore 1981 G&M og en Cardhu 1984 fra Duncan Taylor.

Grand Terminus Whiskybar har for tiden 1020 whiskyer i sitt sortiment, inkludert hele tre i serien Dalmore Constellation Collection. Vel verdt et besøk!

Møte med Vicky Stevens

På kvelden var vi så heldige at vi ble invitert med på en ny lukket prøvesmaking. Denne smakingen var ikke en del av Whisky-Meet på noen måte, men jeg nevner den allikevel da vi ikke hadde fått dette med oss uten Whisky-Meet. Så jeg håper dere tilgir denne lille digresjonen.

Smakingen ble holdt av Edrington, og det var Vicky Stevens som i en uformell setting snakket Laphroaig med oss. Det var godt med tid til å spørre og grave om hva som skjer på Laprhoaig for tiden, og det kommer et eget blogginnlegg om spennende Laffe-nyheter om kort tid!

Oppsummering Whisky-Meet 2014 - torsdagen

Dagen ble avsluttet med hyggelig sammenkomst først på Kontoret - Dickens, og deretter tilbake på Grand Terminus Whiskybar. Mye hyggelig prat med gamle og nye whiskyvenner.

Nå er vi klarte for den første skikkelige festivaldagen på Whisky-Meet 2014. Det braker løs klokken 16, og kveldens høydepunkt vil nok være masterclass med Dave Broom.

Sláinte! - Thomas

Whisky-Meet 2014 - Kick Off-smaking

Whisky-Meet 2014 - Kick Off-smaking

Scapa 1993 16 YO Old Malt Cask

Scapa 1993 16 YO Old Malt Cask