Whiski Rooms - på tur i Edinburgh

Whiski Rooms

Whiski Rooms er en av to utesteder/butikker i Edinburgh med samme eiere, de driver også Whiski Bar. Whiski Rooms er enkelt å finne, rett på nordsiden av den hyggelige strekningen The Royal Mile, som strekker seg mellom Edinburgh Castle og Palace of Holyrood House.

Whiski Rooms map

Whiski Rooms Restaurant og Bar

Lokalene er delt i en hoveddel med restaurant og bar, samt en mindre del som huser whiskybutikken deres.

Restauranten stenger dessverre middagsserveringen relativt tidlig på kvelden, så den fikk vi ikke prøvd. Vi fikk dog testet baren, og det var en litt blandet opplevelse.

Hele opplegget er rimelig rotete, og de ansatte i baren syntes ikke helt up-to-date verken på hva de hadde på hyllene eller på whisky generelt.

De har en whiskymeny som lister rundt 150 whiskyer. I tillegg har de rundt 20 smaksmenyer (whisky flights) hvor man prøver 4-5 whiskyer under ett, servert på et 'smakskart' med kommentarer om de forskjellige whiskyer man har til testing. Flightene var relativt hyggelig priset, så det lovet godt!

Vi forsøkte oss på en whisky flight kalt 'Not for the faint of heart'. Den skulle inneholde Aberlour A'bunadh, Old Pulteney Cask, Caol Ila Unpeated Cask, og en Lagavulin Cask. Vi kunne dog enkelt se at bartenderen skjenket en Laphroaig som whisky nummer fire. Laphroaig-flaskene er rimelig enkle å kjenne igjen, selv utpå kvelden i et dårlig opplyst lokale. Når så flighten ble servert fikk vi påpekt dette og feilen ble rettet opp. Det var visst slik at man i baren hadde én liste og en helt annen liste for kundene, og de stemte ikke overens.

Det skulle vise seg at mer ikke helt stemte. Smakskartet vi fikk hadde annen informasjon om styrke og alder på whiskyene i vår flight enn hva som var oppgitt i den komplette whiskymenyen på Whiski Rooms. Når vi da i tillegg heller ikke fikk se selve flaskene, ble det litt uklart hva det var vi egentlig satt og drakk. Det synes jeg ikke er holdbart for en anstendig whiskybar!

Selve whiskyene vi fikk servert var en blandet opplevelse, men slik blir det jo alltid når man tester litt forskjellig, og akkurat det kan vi ikke klandre Whiski Rooms for. A'bunadh'en var særs god, som forventet!

Whiski Rooms - outside

Whiski Rooms butikk

Butikken til Whiski Rooms var en betydelig mer hyggelig opplevelse enn baren deres. Vi ble møtt av en særdeles hyggelig og kunnskapsrik ung herremann. Han hadde god generell kunnskap om whisky og visste det som var å vite om utvalget de hadde på hyllene. Ha ga oss flere smaksprøver også, hvilket alltid er hyggelig.

Nå var ikke utvalget i seg selv så veldig imponerende, rundt 150 forskjellige varianter, men noe interessant hadde de da. Med unntak av en serie på rundt 15 spesialtapninger fra Berry Bros. var det stort sett standardutgaver fra diverse destillerier å finne. Ingen utgivelser fra andre Independent Bottlers enn Berry Bros. De hadde noen få miniatyrer.

Vi fant andre whiskybutikker i Edinburgh med betydelig større utvalg, men det var som sagt hyggelig og stilfullt her.

Whiski Rooms inside

Sláinte! - Thomas

Previous
Previous

Whisky 2012 - en oppsummering

Next
Next

Nikka Whisky From The Barrel - en komplett opplevelse