Teerenpeli Kaski Distiller's Choice

Teerenpeli Kaski Distiller's Choice

teerenpeli_kaski.jpg

Teerenpeli Kaski Distiller's Choice, NAS, 43 %

Teerenpeli KaskiHer kommer endelig min anmeldelse av Teerenpeli Kaski. Dette er en finsk whisky, som jeg fikk smakt første gang på selve destilelriet i Lahti, Finland, tidligere i år (les mer om den turen her).

Denne whiskyen er rundt 6-7 år gammel, og har kun vært lagret på sherry-tønner. Kaski ble lansert i Finland på vårparten 2013.

Du får kjøpt Teerenpeli Kaski på Systembolaget for SEK 859 (varenummer 85585). Den er ikke å få kjøpt i Norge ennå.

Lukt (22/25): Fruktig og fyldig. Den fyller glasset godt. Fint sherrypreg, med undertoner av rosiner, pepper, kanel, bakte epler og en anelse sitrus og røyk.

Smak (21/25): Bløt og fin. Beholder sherrypreget fra lukten. Den virker kanskje litt spinkel med en gang. Litt høyere alder hadde nok kunnet fylle på litt her, bygd den litt mer ut i bredden. Finner for øvrig karamell, vanilje, pepper, kanel, eplepai og det vareste lille streik av røyk.

Avslutning (21/25): Lun og fin hele veien, og den varer relativt lenge på tross av sin unge alder. Et herlig blaff av ingefær og kanel et stykke ut i ettersmaken - en morsom bølge.

Totalinntrykk (22/25): Meget bra levert fra Teerenpeli her, synes jeg. Dette er i høyeste grad en whisky de kan være stolte av.

Score (86/100)

Sláinte! - Thomas

Bowmore Enigma 12 YO - et mysterium?

Glen Garioch 12 YO

Glen Garioch 12 YO