Talisker Storm NAS

Talisker Storm NAS

Talisker_Storm.jpg

Talisker Storm, NAS, 45,8 %, Isle of Sky

Talisker Storm NASHer kommer en anmeldelse til fra Frode Harrings øytur under Tunsberg Whiskyfestival. Talisker har en spesiell plass i whiskyhjertet mitt, det er det ingen tvil om. Jeg oppdaget Talisker på en pub i Oban - og ble den gangen veldig begeistret! Historien om mitt møte med whisky i Oban, skal jeg komme tilbake til en annen gang! Uansett ble resultatet av pubbesøket i Oban at det som regel står en Talisker-variant i skapet mitt, men denne hadde jeg ikke smakt før.

Nose (22/25): Det kan være skremmende for en nybegynner å uttale det man lukter høyt når man sitter sammen med flere erfarne whiskysmakere fra STOW. Frode beroliget imidlertid med at "det er ingen fasit på lukt, og det man lukter aldri feil". Så, det jeg luktet var sjøluft (som seg hør og bør med en Talisker), salt, friskt og en litt lakrisaktig søtlig lukt.

Taste (21/25): Smaken var veldig røykpreget, en litt rå røyksmak som helte mot tjære. Jeg kjente også krydder, i form av sitronpepper.

Finish (22/25): Ettersmaken var god, frisk med innslag av pepper.

Balance (22/25): Der og da var nok ikke dette den beste Taliskeren jeg har smakt, men det er mulig smaksløkene var litt overveldet av all whiskyen jeg hadde smakt den dagen. Men, den var god, og jeg har absolutt lyst til å prøve den igjen.

Score 87/100

Til slutt lurer jeg på hva som er deres favoritt-Talisker?

- Marte

Big Peat Christmas 2013

Johnnie Walker Platinum Label 18 YO