STOW-test: Glen Elgin NC2 1991 20 Year old

På gårsdagens klubbmøte hadde vi en prøvesmaking av Glen Elgin NC2 1991 20 Year old. Dette er en tapning fra Duncan Taylor. Denne er nå utgått fra polet (varenummer 9566501), men den er fremdeles å få på noen polutsalg. Per i dag er det seks flasker igjen på polet i Sandefjord, og fire flasker igjen i Larvik. Glen Elgin er et mellomstort destilleri i regionen Speyside. De har kun en 12-åring i sitt basisutvalg, samt at de slipper en spesialutgave en sjelden gang. mestepoarten av det de produserer inngår som en nøkkelingrediens i den kjente blenden White Horse. White Horse er blant annet kjent fra den legendarisk Wesensteen-sketsjen 'Polet er stengt', hvor den fortvilte kunde vil ha en White Horse og en Golden Cock.

Det var totalt 11 medlemmer som deltok på prøvesmakingen, og jeg gjengir her et sammendrag av kommenterer som ble gitt, samt gjennomsnittlig score.

Lukt (22/25): Relativt mild i lukten; sherry, vanilje, svisker, fruktig, kanskje litt tørr. Det registreres at det er et litet medisinskap ett eller annet sted i lokalet...

Smak (22/25):  Masse smak, nesten så man tror dette er en cask (noe det ikke er). Spicy mørk rom, hvit pepper, krydder, karamell. Litt oljepreg.

Avslutning (23/25): Veldig lang og god ettersmak, stadig mer av alt man kjente initielt, men det roer seg ned og gir bare en veldig god følelse.

Totalinntrykk (23/25): Denne blir bare bedre og bedre! Flere foreslo denne som en perfekt whisky for en sløv sommerkveld, når man sitter og nyter stillheten.

Score (90/100)

Sláinte! - Thomas

Whiskynyheter på polet - mai 2012

Whiskyens pris