SMWS 1.97: Orange Syllabub

SMWS 1.97: Orange Syllabub, 30 år, 56,8%

SMWS 1.97: Orange SyllabubSMWS slår til igjen. Den gang SMWS ble stiftet valgte de seg en tønne fra Glenfarclas som første investering. Derfor har Glenfarclas nummer '1' i SMWS sitt nummersystem. Her er det da snakk om whisky fra SMWS sin Glenfarclas tønne nummer 97 gjennom tidene.

SMWS 1.97: Orange Syllabub er lagret i 30 år. Destillert 1971-10-01 og så tappet på flaske i 2001. Allikevel ble den ikke lagt ut for salg før i 2012 i klubben. Hvorfor de ventet så lenge, vet jeg ikke. Men det var iallfall ikke på grunn av dårlig kvalitet.

Whiskyen har vært lagret på en Ex-Bourbon refill hogshead, og det ble totalt 247 flasker.

NigellaLawsonNavnet henspiller på en tradisjonell britisk dessert. Jeg har ikke funnet noe godt norsk navn på den, men ingrediensene er typisk hvitvin, sitron (eller appelsin i dette tilfellet), sukker og krem. Her finner du en oppskrift som Nigella Lawson har lagt ut.

Her er SMWS sin egen omtale av 1.97:

Satsumas and cream in the undiluted nose - orange syllabub, with grated zest. The taste at full strength has bitter Seville Oranges then toasted cereals (varm flapjacks). It's sweeter with water, but a bitter finish remains. Not woody but rich with a youthful zip.

Lukt (23/25): Cool, søt, elegant, forførende, aristokratisk. Så langt kan vel dette stemme for både 1.97 og Nigella. Men 1.97 har masse herlig appelsinlukt også - og jeg aner ingenting om hvordan Nigella lukter.

Smak (23/25): Nydelig appelsin på smaken også. SMWS har nok en gang en særs god beskrivelse på flasken. Det er en lett bitter appelsin, fremdeles med fin sødme. Litt appelsinskall i blandet appelsinjuicen kanskje. Den funker veldig bra!

Avslutning (23/25): Fortsetter som den starter, utrolig fin appelsinsødme som balanseres flott med denne forsiktige bitterheten. Normalt er jeg ikke så glad i bitter ettersmak men her hever den whiskyen enda et nivå.

Totalinntrykk (23/25): En virkelig fin Glenfarclas, fullt på høyde med gamle offisielle utgivelser fra den kanten. Med tilgang på slike produkter angrer jeg ikke et sekund på at jeg ble medlem i SMWS.

Score (92/100)

Sláinte! - Thomas

Ascendant Spirits - nytt destilleri i California

Caol Ila Berry's Own Selection 1982 - holder ikke helt