Scallywag Speyside Blended Malt

Scallywag Speyside Blended Malt

Scallywag.jpg

Scallywag Speyside Blended Malt, NAS, 46 %

Scallywag Speyside Blended MaltPå Oslo Whiskyfestival holdt Fred Laing en masterclass med whiskyer fra de ulike seriene til Douglas Laing. Der serverte han Scallywag. Jeg har notert meg at Fred Laing sa at Scallywag er en "vatted malt" (altså en blend som består av single malts fra ulike destillerier) som består av blant annet Macallan, Inchgower og Mortlach. Fra før har jeg smakt flere varianter av Big Peat, som er Douglas Laing sin "vatted malt" med bare Islay-whiskyer.

Scallywag, både whiskyen og etiketten, var inspirert av Laing sin Fox Terrier, Binks. Både Marte og jeg (og flere andre i The Ladies' Share) elsker hunder! Dermed ble det ekstra trist å få vite under masterclassen at Binks sovnet inn samme dag som Scallywag ble lansert...snufs...

Nose (21/25): Her var det sherry, svisker og rosiner. En absolutt søt og god duft.

Taste (23/25): Nydelig! Aller først kjente jeg tørket frukt. Deretter ulike krydder, inkludert chili. Bittelittegranne røyk. Den var herlig røff, men røff på en annen måte enn Big Peat.

Finish (21/25): Ettersmaken var spicy, varm og lang. Jeg kjente litt tørket frukt her også. Etter hvert ble den litt tørr.

Balance (21/25): Dette var en god whisky! En herlig blanding av litt søtt i form av tørket frukt, og litt røft i form av ymse krydder og litt røyk.

Score 86/100

Smaksopplevelsen ble selvsagt preget av at Binks ikke fikk oppleve interessen for "sin" whisky. Det er ikke så lett å smake whisky samtidig som jeg måtte håndtere tårer i øyekroken... Jeg gleder meg til å smake whiskyen igjen!

- Tone

Cadenhead Creations Rich Fruity Sherry - Batch No. 1

Glenlivet 1966/2012 George & J.G. Smith Gordon & MacPhail

Glenlivet 1966/2012 George & J.G. Smith Gordon & MacPhail