Cadenhead Creations Rich Fruity Sherry - Batch No. 1

Cadenhead Creations Rich Fruity Sherry, 20 YO, 46 %

Cadenhead Creations Rich Fruity SherryCadenhead's er en virkelig gammel Independent Bottler, faktisk den eldste IB i Skottland. De har holdt på siden 1842, og har sitt utspring i Campeltown.

Dette er en blend det finnes fint lite informasjon om på nett. Litt underlig at Cadenhead's er så forsiktige med informasjon, de lager jo fine produkter. men jeg har sjekket med Mark Watt hos Cadenhead's og har funnet ut en del.

Innholdet kommer fra totalt fire tønner. To single malts; en Bruichladdich hogshead fra 1993, og Mortlach sherry butt fra 1992. To grain whisky; en Cameronbridge barrel fra 1989, og en Invergordon sherry hogshead fra 1991. Alt dette ble blandet og så tatt over på sherry tønner for 'marrying' de siste 8 månedene.

Whiskyen går også under navnet 'Red Stripe'.

Denne whiskyen er ikke salg i Norge, men i Sverige får du den på Systembolaget for SEK 875 (varenummer 87905).

Lukt (23/25): Kompleks, rik og fyldig. En liten anelse røyk, men her er det masse moden frukt og sherrypreg som dominerer. Det er mengder med sødme; masipan, dadler, rosiner, fruktkompott etc. Namnam!

Smak (22/25): Plenty med sherrypreg på smaken også. Sukret, moden frukt, eik og karamell. Litt tyggemotstand, ganske fyldig. Mild røyk lurer i bakgrunnen.

Avslutning (21/25): Relativt tørr og middels lang avslutning. Vanilje og marsipan gjør en kort gjesteopptreden rett før teppet faller.

Totalinntrykk (22/25): En morsom blend som ikke presenterer seg som en typisk blend. Dette er fyldige og gode saker, ikke noe lettbent og forglemmelig produkt på noen måte.

Score (88/100)

Sláinte! - Thomas

Cadenhead Creations Robust Smoky Embers - Batch No 1

Scallywag Speyside Blended Malt

Scallywag Speyside Blended Malt