Rosebank 1990 20 YO OMC

Rosebank 1990 20 YO OMC

Rosebank 1990 20 YO, 20 år, OMC, 50 %

Rosebank 1990 20 YO OMCEtter en hyggelig jobbmiddag bød det seg anledning til å nyte et par whisky. Den første var en 20 år gammel Rosebank fra Douglas Laing sin Old Malt Cask-serie. Whiskyen var destillert i februar 1990 og tappet på flaske i november 2011. Totalt 449 flasker.

Jeg var litt imponert over å finne denne på en ordinær hotellbar. Forklaringen var at baren hadde noen rester fra en whiskyfestival året før. Hyggelig for meg!

Lukt (23/25): Jeg ble møtt av en nydelig, fyldig og kompleks lukt! Det startet søtt med karamell. Deretter ble det friskt med appelsiner og druer. En skikkelig sommerfølelse! Etter en stund i glasset, synes jeg det søte igjen dominerte, men nå med melkesjokolade. Dette var virkelig godt.

Smak (21/25): Umiddelbart en litt skarp smak med salt. Deretter en litt underlig blanding av appelsinskall og druesukker. Med druesukker tenker jeg på sånne druesukkertabletter. I tillegg var det noe som jeg ikke greide å definere, men det var en liten usmak på et vis.

Avslutning (20/25): Opplevelsen dalte ytterligere litt da jeg kom til avslutningen. Kort oppsummert var den tørr, kort og tam. Etter hvert satt jeg igjen med en assosiasjon til mørk sjokolade.

Totalinntrykk (21/25): Whiskyen startet helt utmerket med en nydelig duft! Smaken var litt underlig, men overhodet ikke stygg. Ettersmaken ble kort, men det var jo egentlig like greit.

Score (85/100)

Det er absolutt verdt å smake denne whiskyen, men ikke den jeg ville anbefale først.

- Tone

Clynelish 1991 17 YO Chieftain's Choice - litt sur

Clynelish 1991 17 YO Chieftain's Choice - litt sur

Bowmore 1997 14 YO Signatory - fredag den trettende