Norske whiskyfestivaler - oppdatert oversikt

Jeg skrev om norske whiskyfestivaler tilbake i februar 2012 også. Den gangen hadde jeg kun vært på Vestfold Whisky Weekend tidligere, av de norske festivalene. Siden den gang har jeg vært på både Tunsberg Whiskyfestival, Whisky Fagmesse  på Jæren og Oslo Whiskyfestival. Lenker til tidligere publiserte anmeldelser følger nedenfor. Jeg har nå blitt klar over at det finnes en, etter sigende utmerket, whiskyfestival også i Bergen; Whisky-Meet. Denne festivalen er nå med på listen, og jeg har skumle planer om å besøke den i februar.

Vestfold Whisky Weekend i Horten synes nå stadig mer død og begravet, nettstedet er nå også borte. Jeg synes det er synd om de ikke kommer tilbake. Det var et godt arrangement.

Her følger oppdatert liste, arrangert kronologisk gjennom kalenderåret. Meld deg på, støtt opp om norske whiskyfestivaler!

Whisky-Meet

Whisky-Meet 2013En årlig whiskyfestival som arrangeres av Terminus Whiskybar i Bergen. De synes å satse stort for 2013, og har allerede annonsert at den beryktede Jim Murray, mannen med whiskybibelen, kommer. Hele 30 master classes er annonsert! Det høres unektelig spennende ut.

Sted: Terminus Whiskybar / Hotel Grand Terminus, Bergen Arrangeres neste gang: 13-16. februar 2013 Hjemmeside: http://www.facebook.com/WhiskyMeet

Tunsberg Whiskyfestival

Tunsberg WhiskyfestivalFestivalen ble første gang arrangert ifjor, og var da en stor suksess. De hadde et meget rikt utvalg med whiskyer for smaking, og et bredt utvalg med mesterklasser (Masterclasses). Vi får håpe dette blir et årlig arrangement. En tradisjon er etablert! Billettsalget for 2012 har startet!

Anmeldelse av Tunsberg Whiskyfestival 2012 Sted: Tønsberg, Oseberg (Quality Hotel Tønsberg) Arrangeres neste gang: mai 2013 Hjemmeside: http://www.tunsbergwhiskyfestival.no/

Whisky Fagmesse

Whisky FagmesseArrangør er whiskyklubben Jærens Ærverdige Forening for Uisge Beatha's Fremme. Fagmessen arrangeres annet hvert år, og ble inviet første gang i 2006. Festivalen tilbyr mesterklasser.

Anmeldelse av Whisky Fagmesse 2012 Sted: Jæren, Jærmuseet Arrangeres neste gang: oktober 2014 Hjemmeside: http://www.whiskyklubben.no/

Oslo Whiskyfestival

Oslo WhiskyfestivalDette er Norges første og største whiskyfestival. Den ble første gang arrangert i 2004. Mannen bak hele festivalen er Chris Maile. Chris ble Keeper of the Quaich i 2005, og er svært kunnskapsrik innen whisky, en knakende god foredragsholder. STOW har hatt Chris på besøk flere ganger opp gjennom årene. Festivalen har et bredt utvalg mesterklasser.

Anmeldelse av Oslo Whiskyfestival 2012 Sted: Oslo, Vika Konferansesenter Arrangeres neste gang: 1-2.november 2013, 17.00-21.00 og 13.00-20.00 Hjemmeside: http://www.whiskyfestival.no/

Sláinte! - Thomas

Whiskysalg på polet

STOW hjemmeside relansert