Nikka Coffey Grain Whisky - Japan svikter ikke

Nikka Coffey Grain Whisky, 45 %

Nikka Coffey Grain WhiskyDa jeg i går skrev at Bari i Trondheim hadde to single malts som jeg ikke hadde smakt, så var det strengt tatt ikke helt korrekt. Den ene av de to whiskyene jeg smakte, var nemlig en single 'grain' og ikke en single 'malt', nærmere bestemt Nikka Coffey Grain Whisky fra Japan. Fra før hadde jeg smakt en Nikka Single Cask Coffey Grain Whisky No. 11 som var helt nydelig.

Jeg skriver jo aldri noe om destilleri eller hvordan whiskyen er produsert i mine blogginnlegg, men for de som er interessert, står det litt om Nikka Coffey Grain Whisky på Nikka Europe.

Lukt (23/25): Lukten var veldig god! En nydelig blanding av støv, kaffebønner, appelsin og smørbukk. Den luktet friskt og ikke særlig søt, med unntak av smørbukken, da. Luktene passet perfekt sammen!

Smak (22/25): Appelsinen fortsatte fra lukt til smak. Det samme gjorde friskheten. Smaken var rund og god, og etter hvert kom det frem chili.

Avslutning (21/25): Chilien ble med over til avslutningen. Chilien gikk etter hvert over i pepper, og kanskje ble det litt sitrus helt på slutten. Jeg trekker litt ned på avslutningen fordi den ble litt kjedelig sammenlignet med lukten og smaken.

Totalinntrykk (22/25): Dette var nok en god whisky fra Japan! Jeg er klar til å prøve mer fra Nikka.

Score (88/100)

Bilde fra The Whisky Exchange.

- Tone

Bruichladdich 1991 Cask #2770,2773, 2774 G&M

Glengoyne 12 YO - fruktig på nesen