Glengoyne 12 YO - fruktig på nesen

Glengoyne 12 YO, 12 år, 43 %

Glengoyne 12 YOSist jeg var i Trondheim, hadde jeg et par planløse timer tidlig fredag ettermiddag, og jeg tenkte at jeg kunne fylle dem med å smake noe whisky. Det viste seg imidlertid at det ikke var så mange steder som hadde åpent kl. 14.00 en fredag og som solgte whisky. Til slutt fant jeg at Bari i Munkegata hadde ca. åtte single malts å velge i. To av dem hadde jeg ikke smakt fra før. Den ene var Glengoyne 12 YO. (Jeg kommer tilbake til den andre ved en senere anledning.)

Lukt (22/25): Whiskyen hadde en fyldig, god og varm lukt. Jeg kjente (for en gangs skyld) mange forskjellige lukter - helt på egen hånd! Det var en blanding av, eller kanskje kom de frem litt etter hvert, både sherry, sitron, syrlige grønne epler og solbær. En helt klart fruktig duft.

Smak (22/25): Smaken var også god. Jeg syntes fortsatt at jeg kjente sherry, litt salt, litt tresmak (liksom litt tørr) og krydder av et eller annet slag.

Avslutning (21/25): Ettersmaken var tørr og egentlig ganske kort med litt krydder, men likevel god.

Totalinntrykk (21/25): Jeg syntes dette var en absolutt god whisky. Det sier jo scoren i seg selv. Men den tok aldri helt av. Det er vel for så vidt greit - ikke alle whiskyene kan være perfekte.

Score (86/100)

Bilde fra Glengoyne.

- Tone

Nikka Coffey Grain Whisky - Japan svikter ikke

Ardmore 1991 Cask #6167-70 G&M