Nihon Whisky Lounge - San Francisco

I San Francisco's Mission distrikt ligger Nihon Whisky Lounge, en artig krysning av japansk restaurant og whiskybar. Vi ankom med taxi, og ble gradvis mer skeptiske ettersom vi nærmet oss. Dette er ikke akkurat byens beste strøk, men tross alt langt bedre enn det beryktede Tenderloin.

Utenfra ser det hele svært nøytralt ut. Vi åpnet døren og ble med en gang møtt med tunge mørke gardiner. Bak gardinene åpenbarte en to etasjers whiskybar seg. Her var det mye snadder!

Nihon praktiserer samme opplegg som mange whiskybarer i Japan. Gjester kan velge å kjøpe en helflaske og ha den oppbevart i baren.

Whiskyutvalget var bra, over 200 forskjellige single malts, de fleste skotske. Utvalget av amerikansk rye whiskey og bourbon var selvsagt også rikelig.

Alt kan kjøpes enten som en Taste (ca 2 cl), en Pour (ca 4 cl) eller helflaske. Prisene var relativt rimelige, iallefall etter nosk målestokk. De fleste 4cl kostet 65-130 NOK, slettes ikke galt. Macallen 41 år gammel toppet prislisten, 1950 USD for en helflaske, eller 65 USD for en 2 cl smak.

Maten på Nihon var absolutt bra. De kjører et japansk izakaya-konsept, hvor man bestiller sushi-retter etter tapas-metoden. Stadig påfyll med nye smakfulle og spennende retter.

Vi fikk selvsagt anledning til å prøve flere whiskyer denne kvelden, og jeg kommer tilbake med nærmere anmeldelse av disse. Men listen over whiskyer vi smakte kommer her:

  • Glenugie, 1981, 58%, 22 år, sherry cask, Duncan Taylor
  • Glenlossie, 1978, 54%, 25 år, Duncan Taylor
  • Glen Elgin, 15 år, cask
  • Mitcher's, 25 år, 54,3%, (bottle 12/134, cask 3784)

Nihon Whisky Lounge bør prøves om du skal en tur til San Francisco. En veldig artig opplevelse!

Sláinte! - Thomas

Tre amigos i San Francisco

Nyheter på Vinmonopolet - juli 2012