Linkwood 12 YO Flora & Fauna - nydelig lukt

Linkwood 12 YO Flora & Fauna - nydelig lukt

Linkwood 12 YO Flora & Fauna, 12 år, 43 %

Linkwood 12 YO Flora & FaunaJeg var i Oslo i oktober og skulle nyte whisky sammen med kolleger, faktisk! Det er ikke så ofte anledningen byr seg, og vi var klare for å utnytte det.

The Whisky Bar var bartenderen (som vanlig) klar med anbefalinger! Det skal sies at det var prisen som ble styrende for hvilken whisky vi valgte i fellesskap (jeg smakte Brechin 1977 28 YO etterpå...).

Vi endte opp med en Linkwood 12 YO fra Flora & Fauna-serien til Diageo. Jeg har litt delte opplevelser med Flora & Fauna fra før, og dermed var det like greit at jeg ikke var klar over at det var nettopp en slik utgivelse jeg testet før etterpå!

Lukt (23/25): Det var en lett og fruktig lukt. Helt klart vanilje. Etter hvert som vi hadde sittet med snusen i glasset en stund, så kom det frem salt og pære. Den var absolutt søt på lukten. Fruktsøt, vil jeg si. Og jeg syntes den var litt støvete, men jeg usikker på om de andre var enige med meg i det.

Smak (21/25): Smaken var ganske annerledes enn lukten. Den var ganske vannaktig, egentlig. Krydder i form av muskat og salt. Den var for så vidt ganske varm. Litt karamell kom frem etter en stund.

Avslutning (20/25): Ettersmaken var ganske kort, og whiskyen utviklet seg ikke så mye. Litt kjedelig.

Totalinntrykk (21/25): Alt i alt en god whisky. Lukten var helt klart det beste ved den, så gi deg god tid når du skal nyte denne! Det var slettes ingen usmak, men den nådde ikke helt opp.

Score (85/100)

Konklusjon er at dette er en god whisky som kan anbefales!

- Tone

Teaninich 1972 27 YO Rare Malts

Stratheden - The Lost Distillery

Stratheden - The Lost Distillery