Kavalan Solist Bourbon - musikalsk

Kavalan Solist Bourbon, ukjent alder, 57,1%

Kavalan Solist BourbonTest av Kavalan Solist Bourbon denne gang. Kavalan er spennende whisky fra Taiwan, fra destilleriet King Car Whisky Distillery.

Det kan se ut til at Kavalan nå har en importør i Norge, nærmere bestemt Robert Prizelius AS. Jeg ble fortalt, på Whisky-Meet 2013, at vi kanskje kan få sett Kavalan-produkter på Vinmonopolet allerede i mai i år. Det håper jeg stemmer!

Lukt (24/25): Tydelig bourbon-preg, behagelig maissødme, vanilje og eik. Etterhvert noen virkelig behagelige kryddertoner, vokser seg bare bedre og bedre i glasset. Gi den god tid!

Smak (22/25): Karamell, eik og vanilje dominerer. Ikke så mye mer enn en gjennomsnittlig god bourbon...men altså helt OK og vel så det.

Avslutning (21/25): Heller stadig mer mot lakris og hostesaft (Cosylan). Finner også noe pepper og chili. Utviklet seg ikke i riktig retning for min del.

Totalinntrykk (22/25): Den fantastiske nesen er det som hever denne whiskyen over mange andre. Vel verdt å prøve, men jeg holder en knapp på Kavalan Solist Fino.

Score (89/100)

Sláinte! - Thomas

Nyheter fra Douglas Laing - mars 2013

Caol Ila Old & Rare 1980