Jack Daniel's Sinatra Select - klar stemme

Jack Daniel's Sinatra Select, alder ukjent, 45%Jack Daniel's Sinatra Select

Jack Daniel's er store, de har mye penger, og gode forbindelser. Da er det selvsagt fristende å bringe sammen god markedsføring og et godt produkt.

Den 1.desember 2012 ble Jack Daniel's Sinatra Select lansert på flyplassen i Las Vegas. Mye symbolikk og business i valget av nettopp Las Vegas for denne lanseringen.

Whiskeyen er lagret på det Jack Daniel's kaller Sinatra Barrels. Disse tønnene har fått risset inn dype spor på innsiden for å gi større kontaktflate mellom whisky og tre. Resultatet er en whiskey som er tydelig mørkere enn standard Jack Daniels varianter.

Jack Daniel's Sinatra Select er et produkt foreløpig kun myntet på flyplasser. Den rulles gradvis ut over hele verden frem mot sommeren 2013, og har nettopp ankommet Heathrow.

Jack Daniel's Sinatra Select 2

Veiledende pris i USA er USD 150. Da får man med en stilig eske, og en liten bok som omhandler Frank Sinatra's nære forhold til whiskeyen han kalte "Nectar of the Gods."

Lukt (22/25): Rik og fyldig. Her er det mye vanilje, fulgt av deilig honning og bakt frukt. Et vart blaff av røyk anes også i bakgrunnen.

Smak (22/25): Den varmer godt. Smaken er like fyldig som lukten, og det er riktig så mykt. Mye vanilje og annen fin sødme her. Et lett fruktig preg, samt litt forsiktig røykpreg.

Avslutning (21/25): Lang og rund ettersmak. Vaniljen får følge av mer og mer mørk karamell og lett innslag av brent toast mot slutten.

Totalinntrykk (21/25): En stilsikker whiskey med en tydelig og klar stemme, og det passer jo bra når den har navnet etter Ol' Blue Eyes.

Score (86/100)

Bilde fra Designcue.

Sláinte! - Thomas

Karuizawa Vintage 1988 - Oh, la la

Amrut Two Continents Second Release