Amrut Two Continents Second Release

Amrut Two Continents Second Release, 7 år, 50%

Amrut Two Continents Second Release

Amrut whisky er finfint flytende gull fra Bangalore i India. En spesialbvariant av Amrut er deres Amrut Two Continents.

Jeg fikk nylig smakt på Amrut Two Continents Second Release. Den er lagret på Ex-Bourbon fat, 1st og 2nd refill. Fire tønner ble først lagret fire år i India, deretter tre år i Europa (pussig nok ikke spesifisert hvor i Europa). Dette ble det totalt 1 260 flasker av.

Det er enkelte markante forskjeller mellom First Release og denne Second Release. Forrige gang ble whiskyen flasket med en styrke på 46%, denne gangen 50%. Første gang benyttet man Ex-Grain tønner, mens det nå altså er Ex-Bourbon tønner som ble benyttet.

Det ble tatt inn noen veldig få flasker av Amrut Two Continents Second Release til Norge våren 2012, men disse er dessverre nå utsolgt. Den er heller ikke lett å finne på nett, men Bayway World of Liquor har den fremdeles tilgjengelig, til USD 125. Det er faktisk en meget bra pris for denne whiskyen!

Lukt (23/25): Mynte og menthol, fulgt av masse vanilje og tropisk frukt. Den blir rundere etterhvert, og stadig nye varme krydder melder sin ankomst.

Smak (23/25): Super smooth! Fruktig og spicy. Indiske krydder som kardemomme og spisskumin kan plukkes opp. Den er cool!

Avslutning (23/25): Fortsetter som den startet, hvilket jo er meget bra. Litt oljepreg. Stadig mer vanilje og frukt mot slutten.

Totalinntrykk (23/25): Denne whiskyen var aldeles herlig. Nå får vi bare vente på Amrut Two Continents Third Release. Den må da komme etterhvert?

Score (92/100)

Sláinte! - Thomas

Jack Daniel's Sinatra Select - klar stemme

Benromach 10 YO - viril hverdagswhisky