Inverleven 1991 G&M - en sjelden opplevelse

Inverleven 1991, 21 år, 40%

Inverleven 1991En skikkelig kuriositet denne gangen. En Inverleven 1991 fra Gordon & MacPhail. Inverleven ble nedlagt i 1991, og var noe så underlig som et malt whisky destilleri inne i et grain destilleri. Inverleven holdt til inne i destilleriet Dumbarton. Dumbarton er også nå nedlagt (2003).

Inverleven hørte hjemme i Lowland-regionen. De hadde i sin tid tre pot stills, og to av dem ble for noen år siden kjøpt av Bruichladdich. De benyttes nå i Port Charlotte destilleriet til Bruichladdich, på Islay.

Det er Chivas Bros som eier merkenavnet Inverleven, og det var de som utga den første offisielle Interleven så sent som i 2010! Altså hele 19 år etter at destilleriet ble nedlagt. Det er med andre ord i første rekke independent bottlers man må gå til for Interleven også.

Denne whiskyen kan du bestille gjennom Terroir Wines (patrik@terroir.no), og den koster omkring NOK 900 (varenummer 62003558 ).

Lukt (23/25): Fyldig og frisk. Det lukter hjemmebakt eplepai, vaniljesaus og fin karamellsaus. Nam!

Smak (21/25): Veldig fin munnfølelse, søt og komplekst krydret. Nesten for kompleks krydderblanding.

Avslutning (22/25): Fin fruktighet, myk, tydelig pepper og litt lakris. Lengevarende og tørr mot slutten.

Totalinntrykk (22/25): Jeg likte denne godt, og vil nok være på jakt etter andre uavhengige tapninger av Inverleven whisky. Litt synd at jeg nå må sette nok et nedlagt destilleri på listen over produsenter av fin whisky. Sannelig godt det stadig etableres nye destillerier også!

Score (88/100)

Bilde fra The Whisky Exchange.

Sláinte! - Thomas

Stauning Young Rye - deilig fra Danmark

Prøvesmaking av whisky - min fremgangsmåte