Ichiro's Malt Chichibu Newborn Heavily Peated

Ichiro's Malt Chichibu Newborn Heavily Peated, 2,5 år, 59,5 %

Ichiro's Malt Chichibu NewbornI dag tester jeg en whisky som ennå ikke har blitt en whisky. Denne spriten er bare 2,5 år gammel. Den ble destillert juni og juli 2009, og tappet på flaske januar 2012.

Det jeg har testet, er sprit fra Japans yngste whiskydestilleri, Chichibu. Destilleriet begynte produksjon i februar 2008. Chichibu ble grunnlagt av Ichiro Akuto, barnebarnet til grunnleggeren av den nå nedlagte destilleriet Hanyu.

Ichiro var kløktig nok til å kjøpe opp hele lageret til Hanyu da det ble stengt. Dette har han utgitt under merket Ichiro's Malt. Han står blant annet bak den meget omtalte Playing Card Series med Hanyu-utgivelser med spillkort på etiketten. Svensken Ulf Buxrud har et imponerende nettsted dedikert til serien her.

Legg merke til etiketten her (klikk på bildet for større versjon). Her er det whiskynerd-informasjon så det holder. Alle fakta på bordet!

Ichiro's malt Chichibu Newborn slippes på Vinmonopolet 1. november 2013, men jeg kjenner per nuh ikke til prisen.

Lukt (22/25): Frisk og varm er det første som slår meg. Anis, eple, ingefær, malt, sukker og en tydelig røyk av det litt sure slaget.

Smak (22/25): Veldig fin munnfølelse. Veldig krydret og meg tydelig røykpreg. Karamell, anis, pepper, sitron og en rekke småeksplosjoner av chili!

Avslutning (22/25): Roer seg litt ned, pepperen går over fra det sterkere chilipreget til mer søtlig hvit pepper. Relativt mye anis og lakris på ettersmaken. Får litt samme smaken i munn som etter at man har spist Tyrkisk Pepper.

Totalinntrykk (22/25): På tross av at dette ikke er en whisky, så er det etter mitt syn en meget, meget god whisky. Mye å kose seg med og nyte her!

Score (88/100)

Sláinte! - Thomas

Highland Park 1970 Orcadian Vintage Series

Brora 30 YO 8th release bottled 2010 - utrolig fyldig

Brora 30 YO 8th release bottled 2010 - utrolig fyldig