Highland Park 1970 Orcadian Vintage Series

Highland Park 1970 Orcadian Vintage Series, 40 år, 48 %

Highland Park 1970Det er naturligvis ikke veldig ofte jeg får sjansen til å smake whisky som er nesten på min egen alder. Jeg begynner jo å dra på årene (altså bli gammel, jeg er ingen roer). For noen uker siden fikk jeg gleden av å prøve en Highland Park 1970 Orcadian Vintage Series, på en prøvesmaking med Martin Markvardsen.

Dette er en 40-åring, en gammel gubbe i whiskyverden. Utgivelsen var på 1800 flasker totalt, og den ble utgitt i 2010. Den har vært lagret på totalt syv 2nd fill oloroso sherry hogsheads.

Dersom du greier å komme over en flaske av denne, så er prisen nå rundt € 2000-2500. Det er er langt utenfor mitt budsjett, så jeg får være glad jeg har fått en prøvesmak.

Lukt (24/25): Ganske frisk for alderen. Jeg finner mynte, sherry-karamell, og den sedvanlige HP-honningen. Den varmer godt allerede på nesen. Virkelig fin start!

Smak (23/25): Velbalansert sødme av det fine slaget. Nydelig honning her på smaken også. Et lett slør av mild røyk siver over smaksløkene og ned i svelget. Jeg plukker ellers opp karamell og noe uspesifisert tørket frukt. Fantastisk munnfølelse.

Avslutning (24/25): Den deilige sødmen blir bare bedre og bedre, og når nær sensuelle høyder. Røyken slår følge og blir bare mer og mer delikat der den tvinnes sammen med forskjellige frukt- og karamelltoner. Den varer uendelig lenge. Nesten så jeg kjenner smaken fremdeles her jeg sitter og skriver.

Totalinntrykk (23/25): Wow! Dette var en stor opplevelse. Thanks, Martin!

Score (94/100)

Sláinte! - Thomas

Jura Superstition

Jura Superstition

Ichiro's Malt Chichibu Newborn Heavily Peated