Highland Park 1989 23 YO - bedre med vann, faktisk!

Highland Park 1989 23 YO Alambic Classique, 23 år, 52,7 %

Highland Park 1989 23 YOWhiskysmaking med min mann er alltid spennende. Vi har prøvd en miniatyrflaske med Highland Park 1989 23 YO. Whiskyen har først vært lagret på bourbonfat, og de siste tolv månedene tilbrakte den på Cognac Grande Champagne Cask nr. 12305.

Lukt (21/25): Ojsann! Dette luktet skarpt og kunstig. Etter hvert kunne jeg kanskje si, hvis jeg la godviljen til, at det for så vidt var en frisk duft med en kombinasjon av grønne epler og bruspulver. Sødmen minnet meg om aspartam, og det er jo ikke så bra akkurat. Men så kommer overraskelsen: Med noen dråper vann, så luktet faktisk whiskyen bedre! Wow! Den luktet  mindre kunstig og mindre skarp.

Smak (21/25): Den smakte helt greit. Først kom det et blaff av røyk, og deretter smakte det karamell. Med vann gikk sødmen over i mer melkesjokolade, men det skjedde ikke så mye.

Avslutning (21/25): Bittelitt røyksmak hang igjen i ettersmaken. For øvrig ble den litt tørr. Ikke veldig spennende.

Totalinntrykk (21/25): Jeg holder scoren sånn midt på treet. Whiskyen utmerket seg hverken som veldig god eller veldig dårlig, men absolutt drikkbar. Det var helt utrolig å erfare at det faktisk finnes en whisky som jeg syntes smakte bedre med vann! Jeg har "alltid" påstått at jeg synes whiskyene er best uten, men denne opplevelsen viser at det skader ikke å prøve med noen dråper vann.

Score (84/100)

Jeg velger å ikke avslutte med min standardfrase om at whiskyen anbefales. Det er nemlig mye jeg heller vil anbefale før denne!

Bilde fra Whisky-Online.

- Tone

Maker's Mark - en finfin bourbon

Bruichladdich Carnival of Malt - bottled by me