Bruichladdich Carnival of Malt - bottled by me

Bruichladdich Carnival of Malt, 21 år, 52,5 %

Bruichladdich Carnival of MaltBruichladdich kan man faktisk få tappe sin egen flaske med whisky. Det står en tønne i besøkssenteret, hvor man kan få sin egen helt spesielle Bruichladdich. Den kalles Bruichladdich Carnival of Malt, er lagret i 21 år. Det meste av livet har den tilbragt på bourbon-tønner, men den har også vært innom rom-tønner mot slutten.

Jeg fylte min flaske (nummer 310 av 700) på Islay i mai 2013, mer om det her.

Lukt (23/25): Festen begynner tidlig med denne whiskyen. Her er det vanilje i alle mulige varianter; vaniljestang, vaniljeis, vannbakels med vaniljekrem og melisdryss. Videre finner jeg sukkerbrød dynket med appelsinlake, samt romkake med melisglasur.

Smak (23/25): Med den nesen skulle man kanskje tro at dette ble aldeles for søtt, men slik er det ikke. Sødmen er mer dempet på smaken faktisk. Her er det spicy rom, karamel og fudge med romsmak. Whiskyen danser rundt på tungen. Party on!

Avslutning (23/25): Romfudgen følger med i avslutningen og får følge av aprikosgelé og sukkerlake iblandet noen dråper med konsentret sitron og appelsin. Det varer og varmer lenge, og det er silkemykt.

Totalinntrykk (23/25): Her er det karnevalsfest!

Score (92/100)

Sláinte! - Thomas

Highland Park 1989 23 YO - bedre med vann, faktisk!

Kilchoman 2007 for Whisky Import Nederland