The Glenlivet 15 YO - litt for parfymert

The Glenlivet 15 YO - litt for parfymert

The Glenlivet 15 YO, 15 år, 40 %

The Glenlivet 15 YOJeg har etter hvert smakt en del Glenlivet, men 15-åringen var uprøvd frem til julen 2013. Erfaringen er at standardtapningene ikke nødvendigvis er de beste, men vel verdt å gi den en sjanse likevel. Jeg likte jo 18-åringen ganske godt.
Whiskyen er å få kjøpt på Vinmonopolet til NOK 485 (varenummer 4778901) under navnet The Glenlivet 15 YO French Oak Reserve. Whiskyen er altså lagret på fransk eik.
Lukt (20/25): Først ganske så fruktig lukt - nn lovende start. Deretter kom det parfyme sammen med en kunstig sødme og litt røyk. Parfymen ble etter hvert litt for dominerende. Veldig synd.

Smak (20/25): Det smakte karamell, litt røyk og aske. Det var litt "alkoholbitt". Dessuten var den vannaktig, og dermed litt tynn. Smaken var lite spennende, men heller ikke direkte vond.

Avslutning (19/25): Ettersmaken ble imidlertid preget av parfyme og kunstig sødme. Det skjedde heller ikke noe mer.

Totalinntrykk (20/25): I notatene mine oppsummerte jeg smaksopplevelsen med: "Grei, men ikke god". Det ble altså for mye parfyme og kunstig sødme etter min smak. På selve smaken, kom imidlertid sødmen i form av karamell, men den var for tynn og for lite spennende. Whiskyen får en gjennomsnittlig score, og den kan absolutt drikkes.

Score (79/100)

Konklusjonen blir at dette er en drikkelig whisky, men det er mye annet jeg ville smakt før jeg smaker denne igjen.

- Tone

Spirit of Hven Urania

Spirit of Hven Urania

Craigellachie 2002 8 YO Frisky Whisky

Craigellachie 2002 8 YO Frisky Whisky