Gerston Blended Malt - The Lost Distillery

Gerston Blended Malt - The Lost Distillery

gerston-bottle.jpg

Gerston Blended Malt, NAS, 46 %

Gerston Blended Malt - bilde 1Her kommer den tredje whiskyen fra The Lost Distillery, Gerston Blended Malt. Nok en gang har teamet på Lost Distillery satt seg fore å gjenskape whiskyen fra et destilleri som ble nedlagt for veldig, veldig lenge siden.

Gerston Distillery var et litet gårdsdestilleri i Caithness, helt oppe på nordspissen av fastlands-Skottland. Faktisk ikke langt fra stedet der det nyåpnede Wolfburn Distillery ligger nå. Gerston One (det ble en Gerston Two med tiden også), holdt det gående fra 1796 til 1882. De brukte bygg (Concerto) dyrket på egen gård, og lokal torv av det salte og medisinale slaget.

Gerston Blended Malt er foreløpig ikke sluppet på Vinmonopolet eller Systembolaget, men den kommer nok.

Lukt (21/25): Røykfylt og maritim. Sot, salt og sjø. Finner noe jod, lær, tørr lakris og en del krydder. Lukter litt gammel trehytte, nær stranda.

Smak (20/25): Røykfylt, bløt og noe tynn. Den har noe metallisk eller mineralsk over seg, og den er salt.

Avslutning (22/25): Medium lang, varm og fremdeles røykfylt. Underlig nok får den mer fylde etter hvert, og det tjener den bra på. Den får en del fin sødme og appelsin. Den har noe metallisk over seg helt til sist også. Tankene ledes mot art deco metalldører av den gylne typen. Ta en tur til Hoover Dam så skjønner du godt hva jeg mener - vel, med unntak av mine høyst personlige assosiasjoner av whisky og nevnte dører... Hmm, tror vi lar den ligge.

Totalinntrykk (21/25): Nok en gang har The Lost Distillery laget en fin blended malt (vatted malt) som det står respekt av. Et kvalitetsprodukt.

Score (84/100)

Gerston Blended Malt - bilde 2

Sláinte! - Thomas

Drumguish - verre blir det ikke

Drumguish - verre blir det ikke

Laphroaig-tasting with Vicky Stevens in Bergen

Laphroaig-tasting with Vicky Stevens in Bergen