Drumguish - verre blir det ikke

Drumguish - verre blir det ikke

drumguish-300x3001.jpg

Drumguish, NAS, 40 %

DrumguishJeg advarer umiddelbart om at det i dag blir sterke scener. Dette var tøffe saker, skal jeg fortelle dere. Jeg kom meg såvidt gjennom denne opplevelsen, og det har antagelig merket meg for livet.

The Speyside Distillery (ja det heter så, underlig nok) utgir whisky under flere forskjellige merkenavn, blant annet Drumguish, Glentromie og Củ Dhub. Destilleriet ble påbegynt på tidlig 60-tall, men var ikke klar til å produsere whisky før i desember 1990. Sjekker man litt på nett, vil man finne at de ikke har et veldig godt rykte. Jeg måtte selvsagt allikevel prøve dette selv. So here goes...

Lukt (15/25): Småsur, kjemisk, fuktig treverk, fuktskadet papirmasse, lakris utgått på dato (med god margin). Veldig skeptisk til om dette er noe jeg bør smake på. Det er svært lite her som minner om en single malt.

Smak (13/25): Uff! Her er det ikke bare lakrisen som er utgått på dato. Her er det en del annet som er langt over holdbarhetsdato. Det er noe underlig kjemisk og upassende ved det hele. Men det skal ned...

Avslutning (12/25): Om ikke annet så setter denne 'whiskyen' tankene i sving umiddelbart. Her skal man være kreativ for virkelig å få formidlet hvor ille dette faktisk er. Den er emmen, guffen, vassen, kjemisk, og metallisk på en svært lite tiltalende måte. Jeg har aldri drukket brakkvann, men innbiller meg at det ligner på dette skvipet. Jeg føler vemmelse faktisk. Glasset blir ikke tømt, men jeg klarer faktisk å tvinge ned to slurker.

Totalinntrykk (12/25): Hold avstand! Denne 'whiskyen' bør dere ikke smake på, selv om den blir kastet etter dere helt gratis. Krev i det minste en klekkelig belønning om dere skal gå med på å utsette sansene for dette. Jeg har aldri tidligere gått noe i nærheten av så lavt i score på noen single malt. Jeg håper denne 'rekorden' står seg til jeg har drukket min siste dråpe whisky.

Score (52/100)

Sláinte! - Thomas

Arran 1996 17 YO Single Cask

Arran 1996 17 YO Single Cask

Gerston Blended Malt - The Lost Distillery

Gerston Blended Malt - The Lost Distillery