Fighting Cock 103 Proof - How very American

Fighting Cock 103 Proof - How very American

fighting_cock_6yo-112x3001.png

Fighting Cock 103 Proof, 6 år, 51,5%

Fighting Cock 103 ProofHeaven Hill er en av de store destilleriene i USA, med en hel bråte med forskjellige merkevarer. For Heaven Hill er en bråte omtrent 17 forskjellige whiskey-merker. En av disse er Fighting Cock, også kjærlig omtalt som "the kickin' chicken".

Jeg har denne gangen prøvd Fighting Cock 103 Proof Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Skikkelig cowboy whiskey; altså litt hårete, sterk og billig. Whiskeyen er lagret i 6 år, og kan dermed kalles Straight Bourbon (kravet er minimum 3 år for å kunne legge til 'straight' ).

Lukt (20/25): Relativt lettbent, maissødme selvsagt, lettsaltet. Etterhvert kryddermiks egnet som rub til grillmat, menthol, tyggegummi (type Extra).

Smak (18/25): Alkoholen biter skikkelig fra seg her; det er vel slik cowboyene liker det. Ikke mye annet enn alkohol og maissødme å finne.

Avslutning (18/25): Lettbrent karamell tilkommer etterhvert. Det varmer og det varer lenge. For en sjelden gangs skyld synes jeg at ettersmaken godt kunne vært litt kortere...

Totalinntrykk (18/25): Egner seg best sent utpå kvelden (natten?) som avslutning på et amerikansk BBQ-party. How very American!

Score (74/100)

Bilde fra Heaven Hill.

Sláinte! - Thomas

Kavalan Solist Fino - en vinner fra Taiwan

Kavalan Solist Fino - en vinner fra Taiwan

Jameson - hvor er kaffen?

Jameson - hvor er kaffen?