Dufftown 30 YO Old Train Line - Very Dark Sherry

Dufftown 30 YO Old Train Line - Very Dark Sherry, 30 år, 51,5 %

Dufftown 30 YO Old Train LineDagens godbit en en whisky fra IB-en Jack Wiebers Whisky World, i en serie med vakre, gamle tog på etikettene (Old Train Line). Det er virkelig en meget vakker etikett på denne whiskyen, og mitt bilde av den får på ingen måte vist dette til fulle. Dere kan dog klikke på bildet for å få opp en litt større versjon.

Dette er min første anmeldelse av en whisky fra Dufftown Distillery her på bloggen, og jeg har totalt kun smakt en liten håndfull derfra. Destilleriet ble grunnlagt under navnet Dufftown-Glenlivet Distillery i 1895, og eies i dag av Diageo.

Dufftown Distillery utgir tre forskjellige single malts, i serien Singleton of Dufftown; 12 YO, 15 YO og 18 YO. Resten av den årlige produksjonen på 4 millioner liter whisky går til blends.

Denne whiskyen ble destillert i mars 1982, og tappet på flasker i mars 2012. Den har så absolutt vært lagret på sherry-tønne (cask # 2614), og den bærer med rette undertittelen "Very Dark Sherry" på etiketten. Det ble totalt 174 flasker av denne tønna, og den holder spreke 51,5 %.

Den er ikke å få kjøpt på Vinmonopolet, men på nett går den for rundt 260 €.

Lukt (23/25): Very dark sherry indeed. Nesen fylles med en formidabel kryddersymfoni! Det er støvete så det holder, her er det høy alder og mye eik å spore, men den har ikke tippet over. Herlig!

Smak (22/25): Tørr, mørk sherry, men også rikelig med sødme (sjokolade). Dette er en edel og distingvert whisky. Man må jobbe litt med den, og individuelle smaker står ikke frem og presenterer seg, men dette spiller fint.

Avslutning (23/25): Meget lang og brillefin avslutning.

Totalinntrykk (23/25): Jeg er glad jeg fikk sjansen til å smake denne godbiten. Tenk om man kunne fått nyte denne i en gammel restaurant-vogn på toget til Dufftown!

Score (91/100)

Sláinte! - Thomas

Oslo Whiskyfestival 2013

Highland Park Harald