Dom Whisky - whiskyhuset i Polen

Helt nord i Polen, en drøy times kjøring nord for Gdansk, ligger den lille byen Jastrzebia Góra. I denne landsbyen har to ihuga whiskyelskere bygget opp det som må være en av de steder i fastlands-Europa som har det suverent beste utvalget i whisky. Her finner alt hva hjertet kan begjære!

Stedet heter Dom Whisky, direkte oversatt Whiskyhuset. De startet opp i 2011, men har drevet cocktail bar og lignende i byen siden årtusenskiftet. Whiskyhuset tilbyr både prøvesmakinger og kursing for dem som ønsker det. Eller man kan nyte et dypdykk i utvalget på nærmere 1000 forskjellige whiskyer fra hele verden.

Selve huset har en svært sjarmerende arkitektur, og det oser whisky lang vei.

I baren er betjeningen kunnskapsrik og vennlig. Drammene som serveres er offisielt på 5cl, men samtlige vi fikk servert var i overkant av dette. Ingen protesterte av den grunn!

Det største problemet når man reiser hit er faktisk at utvalget er så enormt at man knapt vet hvor man skal begynne. Jeg ble bokstavelig talt stående og bare ta inn synet av baren i et kvarters tid før jeg fikk summet meg nok til å begynne å se på selve utvalget. Som bildene nedenfor viser er prisene angitt med kritt under hver flaske i PLN (kursen er på rundt 1,8). Noen priseksempler (5cl+): Glenfarclas 21 år - NOK 90, Port Ellen OMC 27 år - NOK 270, Bruichladdich Octomore (alle) - NOK 110.

Jeg besøkte Dom Whisky med fruen og noen venner, og vi hadde gleden av å smake oss gjennom følgende godsaker: Highland Park 21 år, Glenfarclas 15 år, Glenfarclas Heritage, Octomore 02.1 og Octomore 04.1. Anmeldelser følger senere.

Polen er et hyggelig bekjentskap. prisene på hotell, mat og drikke er lave, og man kan fly direkte fra Torp til Gdansk for noen hundrelapper med WizzAir.

Sláinte! - Thomas

Tunsberg Whiskyfestival 2012 - En storartet opplevelse!

Glenglassaugh - gjenoppstanden!