Bulleit Bourbon Frontier Whiskey

Bulleit Bourbon Frontier Whiskey, NAS, 45 %

Bulleit Bourbon Frontier WhiskeyNå har jeg testet Bulleit Bourbon Frontier Whiskey. Dette er en Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Den har ingen aldersangivelse, men når det er en Straight Bourbon uten aldersangivelse,  den være minst fire år gammel.

En Straight Bourbon kan være så ung som to år, men er den mellom to og fire år, så må alder oppgis. For eldre bourbons er det fritt frem om man angir alder eller ikke. Bourbon kan selvsagt være yngre enn to år, men da kan den ikke kalles Straight. Disse amerikanerne får det sannelig til!

Jeg har tidligere anmeldt 10-åringen til Bulleit.

Lukt (22/25): Nydelig krydret, varm honning. Vanilje, karamell og skopuss. Lukter egentlig ganske så godt, og betydelig bedre enn 10-åringen.

Smak (16/25): Parfymert, vannaktig og med klart alkoholpreg - råsprit. Virker ikke fullmoden på noen som helst måte. Dette var for rått og uferdig.

Avslutning (16/25): Nesten ingen utvikling eller ettersmak å spore her. Meget kjedelig.

Totalinntrykk (17/25): Fin nese, men utover det er viser denne whiskeyen et pregløst og glatt ansikt uten noen form for mimikk. Synd, for jeg begynner egentlig å få sansen for god bourbon og rye nå.

Score (71/100)

Sláinte! - Thomas

Ultra-Mega Japanese Whisky Showdown

Macallan Elegancia 12 YO