Bruichladdich Octomore 06.1 Scottish Barley

Bruichladdich Octomore 06.1 Scottish Barley

octomore_06-1-300x3002.jpg

Bruichladdich Octomore 06.1 Scottish Barley, 5 år, 57 %

Octomore 06.1 Scottish BarleyBruichladdich har som kjent en serie med tungt røykfylte whiskyer, under navnet Octomore. Nå har jeg endelig fått lagt vantene på to flasker av Octomore 06.1 Scottish Barley. Merk at man i denne utgaven også for Octomore fokuserer på bruken av kun skotsk bygg, akkurat som på den nyeste Port Charlotte Scottish Barley - Heavily Peated.

Lukt (23/25): Hehe, jeg kan ikke annet enn elske denne ekstreme whisky-serien fra Bruichladdich. Dette er så langt fra alt annet at det blir eventyrreise hver gang. Denne lukter akkurat som når du stikker nesen bort i en rykende varm pølse i brød, med ketchup og masse mørk sennep på. Det er søtt, og det er meget røykfylt. Helt tydelig korn- og maltpreg, og som sagt pølser (rå og stekt). Dessuten lær, og altså noe underlig, grov sennep. Morsomt!

Smak (22/25): Litt enklere smak enn lukt. Her er det røkt kjøtt, aske, og litt fruktighet. Den er halvsøt og ganske bløt.

Avslutning (21/25): Fortsetter som den begynner, men fruktigheten blir mer fremtredende. Den grove sennepen fra lukten gjør sin entre på smaken også, helt mot slutten. Den er middels lang.

Totalinntrykk (22/25): Jeg liker dette, men det er absolutt ikke en whisky for hvermansen. Dette krever dedikert innsats! Jeg har dog smakte flere bedre whiskyer i Octomore-serien.

Score (88/100)

Sláinte! - Thomas

Caol Ila 1983 27 YO Svenska Eldvatten

Nikka Pure Malt White - Peaty & Salty

Nikka Pure Malt White - Peaty & Salty