Bruichladdich Black Art 2 - heksebrygg

Bruichladdich Black Art 2 - heksebrygg

Black_Art_2-227x3002.jpg

Bruichladdich Black Art 2 02.2 1989, 21 år, 49,7%

Bruichladdich Black Art 2Bruichladdich destilleriet har en magiker på ansattlisten, Master Distiller Jim McEwan. Han har i mørke nattetimer brygget heksebrygget Black Art. Bruichladdich Black Art 2 er runde nummer to av dette spesielle eksperipementet fra dette progressive destilleriet på Islay.

Det er selvsagt tunge elementer av PR bak historien i dette tilfellet også, men McEwan har da etter sigende ikke villet avsløre for noen akkurat hva som er oppskriften i dette tilfellet. Det er dog uten tvil snakk om lagring på flere forskjellige tønnetyper, hvorav en uten tvil må være Pedro Ximenez (PX) Ex-Sherry tønner.

Versjon 02.2 av Bruichladdich Black Art er destillert i 1989 og tappet på flasker i 2010. 21 myndige år altså.

Innpakningen står definitivt i stil med navnet. Her er det sort, pentagrammer og latin som gjelder. Flasken er lett synlig i samlingen, for å si det slik.

Denne er dessverre ikke å få kjøpt på Vinmonopolet. Den er utsolgt fra destilleriet også, men kan oppdrives på enkelte nettbutikker.

Lukt (23/25): Førsteinntrykket er sherry, salt, og røyk. Den er lett floral, anelse nyklipt gress. Litt kjølig på nesen, en anelse mynte her. Det er godt, og spennende.

Smak (22/25): Lettrøkt, søt og litt oljete. Den er svakt bitter helt i starten, men det "slipes" fort ned. Myk og fin forøvrig.

Avslutning (23/25): Sherrypreget og sødmen sitter i. Etterhvert mer mot brunsukker, mørk sjokolade, konfekt med sherrylikør og marengs.

Totalinntrykk (22/25): Et spennende heksebrygg som skiller seg ganske bra ut fra øvrig Bruichladdich. Siden denne virker noe røykfylt er den nok nærmere hva en Port Charlotte lagret på PX ville vært. Skal bli spennende å se hva neste eksperiment fra Jim McEwan blir!

Score (90/100)

Sláinte! - Thomas

Bruichladdich Black Art 3 - mørke krefter

Bruichladdich Black Art 3 - mørke krefter

Glenlossie 1984 Càrn Mòr - ugrei

Glenlossie 1984 Càrn Mòr - ugrei