Bruichladdich 2002 bottled for Jon Bertelsen

Bruichladdich 2002 bottled for Jon Bertelsen, 7 år, 46 %

Bruichladdich 2002 bottled for Jon BertelsenSom navnet tyder på, ble denne whiskyen destillert i 2002. Det er noe uklart hvor lenge den fikk forbli på de bourbonfatene den ble lagret i. Noen kilder sier ti år, noen sier uspesifisert alder, og Jon Bertelsens egen side sier den ble tappet på flasker i 2009, som med den enkleste matematikk indikerer 7 år.

Lukt (22/25): Førsteinntrykket er skotsk shortbread og et tydelig byggmaltpreg. I tillegg er det dadler, støv og noe torv. Et litt vel skarpt innslag av alkohol trekker litt ned, men gir seg til en viss grad etter en stund i glasset.

Smak (22/25): Byggmalten er med i smaken. Dette minner i stor grad om smaken av råspriten som kommer fra destillasjonsapparatene, selv om den selvfølgelig ikke er like skarp. Det er også hint av sitrus, salt og vanilje her.

Avslutning (21/25): Whiskyen er middels til lang på avslutningen. Byggmalten sitter hele tiden som en grunntone, og torv, vanilje og sitrus er med.

Totalinntrykk (22/25): Dette er en whisky som tydelig viser sitt opphav. Bygg og byggmalt er selve hjørnesteinen her. I tillegg har den en veldig fin "chewy" konsistens.

Score (87/100)

Sláinte! - Kjell Ove

Stockholm Beer & Whisky Festival 2013 - dag 1

Kavalan Single Malt Whisky - frisk og fruktig

Kavalan Single Malt Whisky - frisk og fruktig