Bowmore 1989 23 YO Port Cask

Bowmore 1989 23 YO Port Cask

Bowmore_23yo.jpg

Bowmore 1989 23 YO Port Cask, 23 år, 50,8 %

Bowmore 1989 23 YO Port CaskI forrige uke skrev jeg om Bowmore 10 YO The Devils' Cask som viste seg å bli et hyggelig møte! Den samme dagen smakte jeg i tillegg Bowmore 23 YO Port Cask på The Whisky Bar i Oslo.

Whiskyen er altså lagret på portvinsfat. Den utgis i et begrenset opplag på 12 000 flasker. Denne finnes på Vinmonopolet til NOK 2 899,90 (du hellige jul!) med varenummer 1129901. Jeg finner den ikke på Systembolaget.

Faktisk hadde jeg tenkt å smake den på Oslo Whiskyfestival og på Whisky-Meet i Bergen, men rakk det ikke noen av stedene! Vel, nå får dere vite hva jeg syntes:

Nose (22/25): Dette var en lovende start. En lett duft med litt røyk og sødme. Egentlig var den vel ganske så søt, akkurat som drops. I tillegg kjente jeg plommer. Jeg vet ikke akkurat hvordan en portvinslagret whisky er forventet å lukte, selv om jeg har smakt noen få portvinslagrede tidligere, men det var altså en god lukt.

Taste (19/25): Hmmm... Dette var ikke akkurat etter min smak, dessverre. Søt, parfymert og røyk. Jeg gjorde virkelig et forsøk på å finne noen konkrete smaker, men parfymen dominerte.

Finish (19/25): Det ble ingen bedring på ettersmaken, heller. Fortsatt parfymert. Ganske tørr. Ikke så mye mer som skjedde her.

Balance (20/25): Oppsummert står det følgende i notatene mine: Alt for mye parfyme. Jeg synes ærlig talt at det var litt uventet. Hvis jeg sammenligner med Chichibu Port Pipe (noe jeg sikkert ikke kan gjøre sånn uten videre), så var den veldig annerledes med karamell, fudge og bær.

Score 80/100

Ettersom denne ikke var helt min type whisky, blir det vanskelig å anbefale den. Men for de av dere som synes litt parfymerte whiskyer er godt, så vil den sannsynligvis være midt i blinken!

- Tone

Trondheim Whiskyfestival 2014

Trondheim Whiskyfestival 2014

North Highland 1995 18 YO Svenska Eldvatten

North Highland 1995 18 YO Svenska Eldvatten