Benromach Organic Special Edition - økologisk whisky

Benromach Organic Special Edition - økologisk whisky

Benromach_Organic-165x3002.jpg

Benromach Organic Special Edition, NAS, 43%

Benromach Organic Special EditionBenromach er det minste destilleriet in Speyside-regionen. Destilleriet ble etablert i 1898. United Distillers stengte ned Benromach i 1983. Ti år senere ble destilleriet kjøpt av Gordon & MacPhail, kanskje bedre kjent for sine uavhengige tapninger. I 1998 ble produksjonen så gjenoppstartet.

Benromach Organic Special Edition kan kjøpes på polet for NOK 497 (varenummer 9565401). Whiskyen ble lansert i 2006, som verdens første fullt ut sertifiserte, økologiske whisky.

Lukt (22/25): Ganske søt og lett. Svakt fruktig, vanilje, eik, samt et blaff med røyk og et blaff med parfyme.

Smak (22/25): Mye det samme som på nesen. Det er søt vanilje og karamell, frukt, og forsiktig røyk. Det er en virkelig nydelig munnfølelse - silkemykt!

Avslutning (21/25): Forsetter som den startet. Det er rent og pent og varer lenge. Mot slutten finner man noe lakris, pepper og mørk sjokolade.

Totalinntrykk (22/25): Man kan vel egentlig ikke kjenne på smaken eller lukten at dette er økologisk. Men det er interessant at noen har begynt å tenke i økologiske baner blant whiskyprodusenter. Bruichladdich har også prøvd seg på dette, og anmeldelse følger snart. Jeg kan iallfall si at det ikke trekker ned at den er økologisk. Dette er en god whisky!

Score (87/100)

Bilde fra Benromach Distillery.

Sláinte! - Thomas

SMWS 3.190: Heather honey and burnt toast

SMWS 3.190: Heather honey and burnt toast

Ardbeg Alligator - en god røverhistorie

Ardbeg Alligator - en god røverhistorie