Auchnagie - The Lost Distillery

Auchnagie - The Lost Distillery

auchnagie1-300x3001.png

Auchnagie - The Lost Distillery, NAS, 46 %

Auchnagie - The Lost DistilleryFor noen dager siden presenterte jeg den første whiskyen fra The Lost Distillery Company, Stratheden. I den anmeldelsen beskrev jeg idéen bak The Lost Distillery i mer detalj. Dette er i korte trekk vatted blends (blended malts) som er ment å skulle gjenskape whisky slik gamle, glemte destillerier kanskje ville produsert sin whisky i dag.

Her kommer whisky nummer to fra samme selskap, Auchnagie. Det er altså en vatted blend som holder 46 %.

Auchnagie holdt til i Ballinluig-området i Perthshire, i Highland-regionen. Destilleriet var i drift i perioden 1812 til 1911, og hadde totalt syv eiere hvorav fire gikk konkurs. Tøffe tider med andre ord. Den siste eieren var John Dewar's & Sons, og det var deres suksess innen blended whisky som til slutt betydde kroken på døra for Auchnagie. De klarte ikke produsere nok sprit, og ble ofret for andre og større fasiliteter.

Auchnagie The Lost Distillery får du på Vinmonopolet for NOK 690 (varenummer 874301).

Lukt (21/25): Fruktig og fyldig. Det er et fint fløte-/vokspreg på lukten, i tillegg til modne bær (spesielt jordbær), og appelsin. Den er varm og fin på nesen.

Smak (22/25): Fruktig og søt. De fremste smakene er appelsin og kanel. Behagelig.

Avslutning (22/25): Sødmen sitter i hele veien, i form av tydelig sukkersmak. Videre finner jeg kanel og ingefær. Den er halvtørr og middels lang.

Totalinntrykk (22/25): En fin og tiltalende whisky. Heller ikke her finner jeg noe spesielt 'blend' preg. Det er relativt komplekst, fyldig og med fin karakter.

Score (87/100)

Auchnagie - The Lost Distillery 2

Sláinte! - Thomas

Johnnie Walker Platinum Label 18 YO

Johnnie Walker The Gold Route