Famous Grouse, alder uvesentlig, 40%

Famous GrouseHva gjør man vel ikke i opplysningens tjeneste. Jeg har kastet meg over Famous Grouse sine produkter, og først ut er deres standard blend. De har lagt bredsiden til ved rett og slett å kalle den Famous Grouse.

Dette er en av verdens mest solgte skotske blends, og sies å være den mest populære blend i Skottland.

Man kjøper enkelt en skvett med Famous Grouse på polet for NOK 350 (varenummer 12401). Tro det eller ei, men denne blenden kan man kjøpe på polet i følgende størrelser: 5 cl, 35cl, 50cl,  70cl, 100cl, og 450cl!

Lukt (17/25): Å, herrejemini! Fuktig gress, høy, stall, fjøs, gummi, malt, frokostblanding. Den satt!

Smak (17/25): Smooth – det skal den ha! Forøvrig smaker dette som brakkvann tilsatt litt sukker. Sukkeret hjelper lite, men tanken er god…

Avslutning (16/25): Innbiller meg at ettersmaken ville vært den samme om man hadde hivd innpå en klunk med after shave, eventuelt smattet på en kobbermynt en halvtimes tid.

Totalinntrykk (16/25): Dette fungerer antagelig OK i en drink, eventuelt bedøvd med et par never is. Alternativt kan man ta denne frem etter å ha kost seg med et dusin store og tunge drammer av bedre kaliber. Dette er nok ikke noe som er ment å skulle nytes bart, det frarådes av undertegnede iallfall.

Score (66/100)

Bilde fra The Famous Grouse.

Sláinte!
– Thomas

Advertisements

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.