Tullamore Dew 10 YO

Tullamore Dew 10 YO

Tullamore_Dew_10yo.jpg

Tullamore Dew 10 YO, 40 %

Tullamore Dew 10 YOJeg var på en kombinert boklansering og whiskysmaking på mandag. Vi ble servert totalt seks irske whiskeyer. Jeg har allerede skrevet om Bushmills 10 YO, og i dag har turen kommet til Tullamore Dew 10 YO.

Dette er en single malt som har fått en finish på bourbon-, sherry-, portvin- og madeira-fat. Ifølge Tullamore Dew skal "Ageing in these specially selected casks enhances the flavour of the whiskey." Well, let's see about that ;)

Whiskeyen er  tilgjengelig på Vinmonopolet for NOK 484,90 (varenummer 5963801). Den er ikke tilgjengelig i Sverige.

Nose (16/25): Ojsann! Dette var en interessant lukt. Her var det rett og slett en spesiell blanding av dufter. Det hele starter med gummistøvler, deretter våt ull, juletre og White spirit før det hele avsluttes med bark. Vel, dette var ikke noe for meg.

Taste (17/25): Juletreet er med i smaken også, gitt. Ganske frisk og syrlig i smaken med innslag av lime og sitron. Litt spritaktig. Tynn munnfølelse.

Finish (16/25): Sprit på ettersmaken. Tørr og vannaktig. Jeg vet at det høres ut som motsetninger, men det ga mening da jeg smakte whiskeyen.

Balance (16/25): Det eneste jeg har skrevet i notatene mine er: Usjameg. Det er ganske beskrivende for min opplevelse av denne whiskeyen. Jeg tenker at den helt sikkert vil gjøre seg bedre i en drink av noe slag, kanskje en Irish Coffee.

Score (65/100)

- Tone

Clynelish 1995 19 YO Blackadder Raw Cask

Clynelish 1995 19 YO Blackadder Raw Cask

Two different Teeling Vintage Reserve 21 YO

Two different Teeling Vintage Reserve 21 YO