Tomatin 1966 25 YO - første møte med Tomatin

Tomatin 1966 25 YO Own Floor Malting, 25 år, 43 %

Tomatin 1966 25 YOMitt første møte med Tomatin ble altså Tomatin 1966 25 YO. Jeg var på Dr. Jekylls i Oslo med en venn og nevnte at jeg ikke hadde smakt noe Tomatin tidligere. Da gikk han bort til baren og valgte en Tomatin for meg. Dette ble et godt første møte med et nytt destilleri.

Litt snodig, men denne flasken hadde skrukork. Det tror jeg bare at jeg har sett på japanske whiskyer tidligere. Jeg har ikke funnet ut hvorfor Tomatin kommer med skrukork.

Lukt (23/25): Lukten var veldig god og sammensatt. Litt støvete til å begynne med (litt tre). Deretter kom det appelsiner, kanel og fudge.

Smak (22/25): Smaken var en videreføring av lukten, bare at smaksopplevelsen kom i en annen rekkefølge. Først appelsin, deretter fudge, og til slutt salt og litt støv.

Avslutning (22/25): Ettersmaken ble egentlig ganske tørr. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg kjente egentlig ikke så mange flere smaker, men litt salt og fortsatt støvete.

Totalinntrykk (22/25): Hmmm... Når jeg ser hva jeg har notert i smaksnotatene, så virker whiskyen kanskje litt kjedelig, eller lite kompleks. Men dette var absolutt en god whisky! Kanskje litt tørr og støvete.

Score (89/100)

Konklusjonen må også denne gangen bli at whiskyen anbefales, til tross for alt støvet :-)

- Tone

Imperial 17 YO A. D. Rattray Cask Collection

Pendleton Blended Canadian Whisky